Υλικά
Για 2 Burgers
- 2 χοντρές φέτες ΛΕΥΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΤΙΑΚΑ
- 2 ψωμάκια για burger
- ροδέλες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς
- φύλλα μαρουλιού
- φέτες ντομάτας
- 2 φέτες τυρί τσένταρ
- μαγιονέζα & μουστάρδα
- τσάτνεϊ ντομάτας
Για το chutney ντομάτας
- 500γρ. ντομάτα τριμμένη
- 150γρ. ζάχαρη
- 50γρ.ξύδι
- 1 σκ.σκόρδο
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- μπούκοβο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα Burgers:
– Σε καυτό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τις φέτες πιπεριές και ψήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα ελαφρώς.
– Προσθέτουμε τις φέτες του καβουρμά και πατάμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
– Προσθέτουμε πάνω στον καβουρμά το τυρί, να λιώσει.
– Στήνουμε τα burgers προσθέτοντας όλα τα υλικά, κατά βούληση. -Απολαμβάνουμε αμέσως.
Για το chutney ντομάτας:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά να δέσει.