Συνταγές
Σπετζοφάι με μοσχαρίσια λουκάνικα Τιάκας
Συνταγή της Ευτυχία Χαρμανίδου από το https://loveandspices.gr/
Υλικά
- 12 μοσχαρίσια λουκάνικα ΤΙΑΚΑΣ σε ροδέλες
- 2-3 πράσινες πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
- 2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
- 1-2 μελιτζάνες σε κύβους(προαιρετικά)
- 2 κούπες ντομάτα τριμμένη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας με μπόλικο αλάτι και τοποθετούμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου. Έπειτα τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα στίβουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μεγάλο ζεστό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για λίγο, να πάρουν χρώμα ελαφρώς. Αποσύρουμε σε σκεύος και συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες σοτάροντας πάντα σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε σε σκεύος.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για μερικά λεπτά να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη και τα μυρωδικά. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
- Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη.