Συνταγές
Φασόλια γίγαντες με καβουρμά Τιάκα
Συνταγή της Ευτυχία Χαρμανίδου από το https://loveandspices.gr/
Υλικά
- 500γρ. γίγαντες
- 300γρ. πικάντικο καβουρμά ΤΙΑΚΑ, σε κομμάτια
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
- 1-2 σκ.σκόρδο σε φετάκια
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1-2 κούπες από το νερό που έβρασαν τα φασόλια
- 2-3 καρότα σε ροδέλες
- 4-5 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. μπούλ πιπέρ ή μπούκοβο(προαιρετικά)
- Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ (ή 12 ώρες πριν) μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.
- Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν.
- Κάνουμε τη σύβραση σε ένα τηγάνι, σοτάροντας όλα τα λαχανικά και τη ντομάτα.
- Μεταφέρουμε τους γίγαντες μαζί με τη σύβραση και το νερό σε μια γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά, αφαιρώντας το καπάκι στο τελευταίο δεκάλεπτο και προσθέτοντας τα κομμάτια του καβουρμά.