Μπάμπο ΤΙΑΚΑΣ με πλιγούρι

Συνταγές

Μπάμπο Τιάκας με πλιγούρι

Συνταγή της Ευτυχία Χαρμανίδου από το https://loveandspices.gr/

Υλικά

Εκτέλεση

  • Σε ταψί προσθέτουμε τη μπάμπω, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα, να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 1-2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, σοτάρουμε για λίγο και στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε το πλιγούρι στο ταψί μαζί με τη μπάμπω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1/2 ώρα ακόμη.
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο