Στην ALEXPO 2025 ο κόσμος δοκιμάσε πολλές γεύσεις, αλλά μία ήταν αυτή που ξεχώρισε και έμεινε αξέχαστη: τα Bao buns με καβουρμά ΤΙΑΚΑ, ένα πιάτο που συνδυάζει παραδοσιακά υλικά του Έβρου με street food φιλοσοφία, από τα Παραδοσιακά Προϊόντα ΤΙΑΚΑΣ.
Ο πικάντικος καβουρμάς ΤΙΑΚΑ «παντρεύεται» μοναδικά με τσάτνεϊ τσίλι και δροσερή αγγουρομαγιονέζα, όλα κλεισμένα μέσα σε αχνιστά, αφράτα bao buns. Το αποτέλεσμα; Έκρηξη γεύσης σε κάθε μπουκιά!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 ψωμάκια bao buns (έτοιμα ή σπιτικά στον ατμό)
- 300 γρ. καβουρμάς πικάντικος ΤΙΑΚΑ, κομμένος σε κύβους
- 4 κ.γ. τσάτνεϊ τσίλι
- 4 κ.σ. αγγουρομαγιονέζα (μαγιονέζα + ψιλοτριμμένο αγγούρι + λίγο ξύδι + αλάτι)
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε τον καβουρμά σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά, ώστε να βγάλει τα αρώματά του.
2. Αχνίζετε ή ζεσταίνετε τα ψωμάκια baoban ώστε να είναι μαλακά και αφράτα.
3. Αλείφετε τη βάση του κάθε ψωμιού με αγγουρομαγιονέζα.
4. Προσθέτετε τα κομμάτια καβουρμά και ρίχνετε από πάνω 1 κουταλάκι τσάτνεϊ τσίλι.
5. Αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγο κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.
Η παράδοση του Σουφλίου συναντά τη μοντέρνα κουζίνα, τώρα σε ένα πιάτο που ήδη έκανε εντύπωση στην ALEXPO και σύντομα θα γίνει η νέα σας αγαπημένη street food εμπειρία.
Δοκιμάστε το – και θα καταλάβετε γιατί “η γεύση που μας τρέλανε” δεν είναι υπερβολή!




