Bao buns με καβουρμά Τιάκα στην ALEXPO2025

Bao buns με καβουρμά, τσάτνεϊ τσίλι & αγγουρομαγιονέζα – Η γεύση που τρέλανε στην ALEXPO2025!

Στην ALEXPO 2025 ο κόσμος δοκιμάσε πολλές γεύσεις, αλλά μία ήταν αυτή που ξεχώρισε και έμεινε αξέχαστη: τα  Bao buns με καβουρμά ΤΙΑΚΑ, ένα πιάτο που συνδυάζει παραδοσιακά υλικά του Έβρου με street food φιλοσοφία, από τα Παραδοσιακά Προϊόντα ΤΙΑΚΑΣ.

Ο πικάντικος καβουρμάς ΤΙΑΚΑ  «παντρεύεται» μοναδικά με  τσάτνεϊ τσίλι και δροσερή αγγουρομαγιονέζα, όλα κλεισμένα μέσα σε  αχνιστά, αφράτα bao buns. Το αποτέλεσμα; Έκρηξη γεύσης σε κάθε μπουκιά!

  • 4 ψωμάκια bao buns (έτοιμα ή σπιτικά στον ατμό)
  • 300 γρ. καβουρμάς πικάντικος ΤΙΑΚΑ, κομμένος σε κύβους
  • 4 κ.γ. τσάτνεϊ τσίλι
  • 4 κ.σ. αγγουρομαγιονέζα (μαγιονέζα + ψιλοτριμμένο αγγούρι + λίγο ξύδι + αλάτι)
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

1. Ζεσταίνετε τον καβουρμά σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά, ώστε να βγάλει τα αρώματά του.

2. Αχνίζετε ή ζεσταίνετε τα ψωμάκια baoban ώστε να είναι μαλακά και αφράτα.

3. Αλείφετε τη βάση του κάθε ψωμιού με αγγουρομαγιονέζα.

4. Προσθέτετε τα κομμάτια καβουρμά και ρίχνετε από πάνω 1 κουταλάκι τσάτνεϊ τσίλι.

5. Αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγο κρεμμυδάκι  και σερβίρετε αμέσως.

Η παράδοση του Σουφλίου συναντά τη μοντέρνα κουζίνα, τώρα σε ένα πιάτο που ήδη έκανε εντύπωση στην ALEXPO και σύντομα θα γίνει η νέα σας αγαπημένη street food εμπειρία.

Δοκιμάστε το – και θα καταλάβετε γιατί “η γεύση που μας τρέλανε” δεν είναι υπερβολή!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο